Viru-Nigula palverännak ja täielik indulgents

Viru-Nigula palverännak, 26. augustil 2023.

Palverännakud on alati olnud olulised palve- ja usumomendid katoliiklaste elus, eriti kohtadesse, mis on seotud Jumalaema Neitsi Maarjaga nagu Częstochowa    Poolas, Lourdes Prantsusmaal, Koiduvärav Vilniuses, Aglona Lätis, Guadalupe Mehhikos – viimasele on meie endi helilooja Arvo Pärt loonud ilusa heliteose „Virgencita“. Jumal on ainus armu ja õnnistuse allikas. Ta on Maarja meile emaks andnud (Jn 19:26) ja just Maarja eestkoste kaudu toome omad palved Jumala ette. Nii ka Eestis. Me käime igal aastal Viru-Nigula Maarja kabeli juures, mis on olnud keskajal ja pärast Reformatsiooni Maarjamaa peamisi palverännu kohti, kus paluda Jumalaemalt endale kaitset ja abi. Maarja palverännakuga on seotud täielik indulgents ja seda tingimustel, mida Kirik näeb ette.

 

Sel aastal usaldame Neitsi Maarja kätte oma abielu, oma perekonna, kõik Maarjamaa abielupaarid ja perekonnad. Isegi kui maailm seda liiga sageli unustab, perekond on maailma tulevik, ta on ka Kiriku tulevik ja meie tulevik. Kui meie elus on suur väärtus, on loomulik, et tuleme Jumalaema juurde ja palume, et ta aitaks meid säilitada ja kasvatada seda väärtust ning seda loomulikult Jumala armu abiga.

Viimaste kuude arengud Eesti ühiskonnas näitavad meile, et see palve on veel vajalikum kui kunagi varem. Kasutagem seda võimalust palverännakuks ja kes soovivad, uuendage Neitsi Maarja juures oma abielutõotusi. See on suur õnnistus abielupaaridele ja kogu perekonnale.

 

Palverännaku KAVA:

11.00 – 12.30 Püha Missa

12.30 – 13.30 kohvipaus

13.30 – 14.30 Adoratsioon (ühispalvus ja millelele järgneb isiklik palvus vaikuses)

14. 30 protsessioon kirikust Neitsi Maarja kabeli juurde


Kohtumiseni Viru-Nigulas!

Piiskop Philippe Jourdan

Copyright © 2020 Katoliku Kirik Eestis. All Rights Reserved.

Search